- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 0,5 kg buraków
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu winnego
- sól
- pieprz
- 1/4 szklanki posiekanych migdałów
Przygotowanie:
- Nagrzej piekarnij do ok. 220 stopni C.
- Odkrój górę i dół buraczków, a następnie je obierz.
- Zawiń je w folię aluminiową (ale zostaw trochę miejsca po bokach między buraczkami a folią).
- Piecz przez ok. 40 minut. Sprawdź po tym czasie czy buraczki są już gotowe (wbij widelec – powinien łatwo się wbijać).
- Jeśli to konieczne, piecz je trochę dłużej.
- Upieczone buraki przestudź i pokrój w kostkę.
- Buraki wymieszaj z miodem, octem, przypraw solą i pieprzem i podgrzej chwilę na patelni.
- Posyp uprażonymi migdałami.
Wskazówki:
- Migdały możesz zastąpić innymi orzechami (np. włoskimi).
Żródło przepisu:
Mniam